NOVO NA LISTI HZZO-a: Ortopedska obuća za dijabetičko stopalo - BAUERFEIND

NOVO NA LISTI HZZO-a: Ortopedska obuća za dijabetičko stopalo

NOVO NA LISTI HZZO-a: Ortopedska obuća za dijabetičko stopalo
Od sada, na osnovnoj listi za ortopedska i druga pomagala HZZO-a dostupna je ortopedska obuća za dijabetičko stopalo. Tko ostvaruje prava i na koji način, koji modeli cipela za dijabetičko stopalo su dostupni donosimo u članku.

U nastojanju da poboljšamo kvalitetu života ljudi koji žive s dijabetesom, sa zadovoljstvom vam prenosimo vijest koja bi mnogima oboljelima od dijabetesa mogla olakšati svakodnevicu.

HZZO je na osnovnu listu ortopedskih i drugih pomagala uvrstio ortopedsku obuću za dijabetičko stopalo. Pomagalo je dostupno starijima od 18 godina, a pravo na propisivanje ostvaruje se svakih 2 godine.

PROPISIVAČI:
Ortopedske cipele za dijabetičko stopalo može Vam propisati bolnički specijalist interne medicine, endokrinolog, dijabetolog ili bolnički specijalist endokrinologije i dijabetologije.


BAUERFEIND OBUĆA PO MJERI ZA DIJABETIČKO STOPALO
Bauerfeind ortopedska obuća garantira iznimnu kvalitetu, udobnost i sigurnost utemeljenu na desetljeću usavršavanja, rada, iskustva i poznavanja potreba dijabetičkog stopala.

Stoga s punim povjerenjem odaberite Bauerfeind ortopedsku obuću koju izrađujemo ručno i po mjeri,  prema Vašim individualnim potrebama.
Za više informacija obratite nam se putem maila info@bauerfeind.hr


BOGAT IZBOR BOJA I MODELA
Svu obuću za dijabetičko stopalo izrađujemo individualno nakon uzimanja detaljnih mjera i sukladno Vašoj kliničkoj slici.
Kako bismo zadovoljili potrebe svih uzrasta i različitih modnih stilova, za Vas smo pripremili brojne modele, od klasičnih cipela do udobnih modernih tenisica u trendi bojama.

OBUĆA ZA MLADE
Ovu liniju karakteriziraju udobne cipele i tenisice u modernom dizajnu, uz široki izbor boja i detalja. Kao i sva naša obuća, izrađuje se ručno od prirodnih i ugodnih materijala kao što je koža i coolmax. Sve modele možete pogledati na linku

OBUĆA ZA ODRASLE
U nešto klasičnijem izdanju donosimo niz modela dostupnih za odrasle koje također karakterizira iznimna udobnost, pažljivo birani materijali koji ne izazivaju nadražaje i iritacije. Izrađuju se po mjeri uz prilagodbu kliničkoj slici i individualnim potrebama. Sve modele možete pogledati na linku

SPECIFIKACIJE

 • prednji dio cipele izrađuje se širi i višlji kako bi se smanjila mogućnost nadražaja
 • široki anatomski kalup
 • prošireni ulaz u cipelu
 • povišeno gornjište radi mogućnosti umetanja dijabetičkog uloška
 • mekana kragna i jezik
 • čvrsta petna šalica obložena mekanim materijalom
 • COOLMAX: materijal korišten za podstavu i gornjište
 • mekane kožne kapice
 • izvedba unutrašnjosti bez šavova

ORTOPEDSKI ULOŠCI ZA DIJABETIČKO STOPALO
Ortopedski ulošci za dijabetičko stopalo  povećavaju kontaktnu površinu stopala i redistriburaju pritisak tjelesne težine ravnomjerno na cijelo stopalo. Na taj način smanjuju se lokalizirana propterećenja osjetljvih područja stopala, kao i rizik od nastanka oštećenja kože i pojava rana na stopalu.

Bauerfeind ulošci osiguravaju zaštitu stopala i udobnost nošenja. Mekoću i udobnost osiguravaju amortizirajući slojevi presvučeni kožom ili dijabetičkom  presvlakom. 
Izrađuju se individualno po mjeri sukladno pojedinačnim potrebama, ovisno o statusu stopala korisnika.

INDIKACIJE ZA ORTOPEDSKU OBUĆU ZA DIJABETIČKO STOPALO-KATEGORIJA 2:
Za osigurane osobe koje hodaju: osobe koje boluju od šećerne bolesti koja je dobro regulirana, a imaju dokazanu perifernu neuropatiju i perifernu arterijsku bolest i znakove biomehaničkog opterećenja stopala i otežano hodanje unatoč primjeni osnovnih mjera prevencije i nošenja odgovarajuće konfekcijske obuće.

U sastavu ortopedske obuće za dijabetičko stopalo-kategorija 2, isporučuju se i odgovarajući, pripadajući ulošci. Za vrijeme roka uporabe pomagala proizvođač se obvezuje o svom trošku osigurati 1 par uložaka za svaku godinu korištenja.

INDIKACIJE ZA ORTOPEDSKU OBUĆU ZA DIJABETIČKO STOPALO-KATEGORIJA 3:
Za osigurane osobe koje hodaju: osobe koje boluju od šećerne bolesti koja je dobro regulirana, a imaju dokazanu perifernu neuropatiju s gubitkom zaštitnog osjeta i perifernu arterijsku bolest i biomehaničko oštećenje koje im otežava hodanje s dokumentiranom anamnezom ranijeg ulkusa stopala ili amputacijom donjih ekstremiteta.

U sastavu ortopedske obuće za dijabetičko stopalo- kategorija 3, isporučuju se i odgovarajući, pripadajući ulošci. Za vrijeme roka uporabe pomagala proizvođač se obvezuje o svom trošku osigurati 1 par uložaka za svaku godinu korištenja.

 

ZA DODATNE INFORMACIJE POŠALJITE VAŠ UPIT NA INFO@BAUERFEIND.HR

 • Individualni pristup
 • Individualni pristup

  korisnici u središtu naših aktivnosti
 • Individualni pristup
 • Stručno osoblje

  opskrba korisnika uslugama za lakši život
 • Individualni pristup
 • Loyalty klub

  dodatni popusti na webshop proizvode
Vrh